چاپ
برچسب ها ایزو   ISO   ایزو9001   ISO9001   گواهینامه   گواهی   گواهی نامه ایزو   اخذ ایزو   گواهینامه ایزو   دزیافت ایزو  
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

ISO certificate

درباره گواهینامه های ایزو

درباره ی مدرک های ایزو ISO و تحقیق در خصوص ISO و گواهی ایزو ISO مستلزم مطرح کردن چندین مقوله هست. درباره ISO بایستی چند سوال و موضوع برای متقاضی شفاف سازی شود که مختصرا به آنها می پردازیم. مواردی چون ایزو ISO چیست؟ مدرک ISO چیست و چگونه و چطور صادر می شود؟ مراحل اخذ ایزو ISO ، شرایط و مدارک و ضوابط اخذ مدرک ISO ، مراجع صادر کننده ایزو ISO ، روش دریافت گواهی ISO ، از کجا ایزو ISO بگیرم؟ اصالت گواهی ISO ، تشخیص ایزو ISO اصیل و معتبر از ISO تقلبی ، انواع گواهی نامه های ایزو ISO و بسیاری موارد دیگری که در مبحث ISO مهم هست و اما اصولی ترین مواردی که درباره مدرک های ایزو ISO مطرح هست، موارد بالاست.

ایزو چیست؟

ایزو ISO ها الزامات تعریف شده و استانداردهایی می باشند که درون سازمان جهانی ایزو ISO ISO تهیه و تدوین شده اند و منتشر می گردند. تمامی استانداردهای ایزو ISO توسط یک کد چهار الی 5 رقمی از یکدیگر تمیز و تشخیص داده می شوند. ISOهای منتشر شده زمانی که درون یک شرکت طراحی شده و مستند سازی و پیاده سازی و اجرایی می گردند در قالب گواهی نامه منتشر خواهند شد. ایزو ISOها انواع مختلف و متعدد و بسیاری دارند. کلا استانداردهای ISO یکسری شون از سری استانداردهای عمومی هستند که معروفترین و مهمترینشان ISO9001 ایزو9001 استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ، ISO14001 ایزو14001 استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی ، ISO45001 ایزو45001 استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و زیست محیطی HSE عمومی ترین انواع گواهی ISO محسوب می شوند. دسته ی دیگر ایزو ISOهای تخصصی هستند به این معنا که متناسب هر حوزه ی فعالیتی یک استاندارد تعریف گردیده است. ISO22000 ایزو22000 استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ، ISO13485 ایزو13485 استاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنایع و تجهیزات پزشکی ، ISO29001 ایزو29001 ستاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، ISO10015 ایزو 10015 استاندارد سیستم مدیریت کیفیت آموزش و بسیاری از انواع دیگر استانداردهای ایزو ISO تخصصی که در این مقال نمی گنجد.

گواهینامه ایزو چیست؟

مدرک ISO در واقعیت همان الزامات و استانداردهای تعریف شده و بیان شده ای هستند که وقتی که طراحی شده و پیاده سازی می گردند و اجرایی می شوند در قالب یک گواهی ایزو ISO من باب شرکتها و سازمانهای متقاضی صادر می گردد. نحوه ی ثبت و صدور گواهی نامه ISO را در ادامه ی مطلب برای متقاضیان محترم به طور مختصر تشریح خواهیم کرد.

مراحل اخذ ISO ایزو مطلبی دیگرست که در خصوص دریافت و اخذ مدرک ISO پیش میآید. مراحل دریافت و اخذ گواهی نامه ایزو ایزو را می توان به این شرح بیان کرد:

انتخاب هدف از مدرک ISO

انتخاب نوع گواهی نامه ایزو ISO

انتخاب مرجع صادر کننده ISO

مستند سازی و پیاده سازی ایزو ISO

ممیزی داخلی و ممیزی خارجی ISO

ممیزی نهایی ایزو ISO

ثبت و صدور گواهی ISO

ابتدا بایستی شرکت و سازمان و نهاد متقاضی ایزو ISO هدف و قصدش را از اخذ گواهی ایزو ISO و دریافت گواهینامه ایزو ISO مشخص نماید یعنی اینکه بداند چرا می خواهد گواهینامه ISO را دریافت کند؟ اهداف شرکتها و سازمانها را به طور کلی می توان اینطور بیان کرد:

اخذ ایزو جهت شرکت درون مناقصات
دریافت ایزو جهت شرکت درون بازارهای داخلی
گرفتن ایزو جهت مطرح شدن درون بازارهای جهانی
دریافت ایزو جهت صادرات
اخذ ایزو جهت رقابت با رقبای همکار
دریافت ایزو جهت تبلیغات و برند سازی
اخذ ایزو مطرح شدن توی بازارهای داخلی
دریافت ایزو جهت پیاده سازی واقعی ایزو

و اهداف سری دیگر. سپس نوع مدرک ایزو ISO با توجه به حوزه ی فعالیت سازمان و همچنین نیاز سازمان بایستی مشخص گردد. بعد از آن بایستی مراجع ثبت و صدور ایزو ISO مشخص شود ( مراجع صادر کننده ایزو IAF و مراجع صادر کننده ISO غیر IAF ) . بعد مستندات متناسب نوع استاندارد ایزو ISO آماده می گردد و مطابق مستندات پیاده سازی صورت می گیرد. بعد از مرحله ی پیاده سازی ممیزی داخلی و درون سازمانی و ممیزی خارجی و برون سازمانی صورت می گیرد و شخص ممیز انطباقها و عدم انطباقها را بررسی می کند و سازمان مربوطه باید این عدم انطباقها را برطرف کند و سپس طی ممیزی نهایی و بررسی پایانی ممیز اجازه ی صدور ایزو ISO را صادر می کند و در نهایت امر و در مرحله آخر مراجع صادر کننده ایزو ISO تحت اعتبار ab های تحت اعتبار iaf گواهی نامه ایزو ISO را به ثبت و صدور می رساند. این اصولی ترین و اصلی ترین و قانونی ترین راه اخذ ISO ایزو هست و اما در مورد مراجع غیر iaf که ab های اعتبار دهنده ی ISO ایزو و cb های صادر کننده ISO ایزو داخلی هستند این روند راحت تر هست و پیاده سازی به اختیار سازمان متقاضی ISO ایزو بوده و ممیزی هم ظاهری و صوری انجام می گیرد. اما چیزی که هست اینست که گواهی نامه ISO یی اصیل می باشد که تحت اعتبار iaf صادر گردد. توضیح بیشتر اینکه سازمان ایزو ISO تنها نهاد بین المللی IAF را در خصوص صدور ISO دارای قابلیت صدور می داند و ISO هایی را معتبر معرفی می کند که تحت اعتبار IAF صادر شده باشد و تمامی کشورها هم درون IAF اعضایی دارند که بهشان AB گفته می شود. AB ها نهادهای دولتی اعتبار دهنده به CB های مراجع صادر کننده ISO هستند و گواهی ISO اینچنینی از لحاظ اعتبار دارای بالاترین سطح اعتبار هستند و ISO اصیل اینگونه صادر می شوند. مراجع غیر IAF ولیکن دارای اعتبار هستند اما اعتباری داخلی دارند و کاربردی هستند و بسیار زیادند و همگی آنها دارای یک سطح اعتبار هستند و اما آنچه که مشخص هست دارای اعتباری در سطح IAF نیستند. در میان این مراجع یکسری شرکتها و سازمانها هستند که اقدام به صدور ISO می کنند که تقلبی هستند و فتوشاپی هستند و با رنگ و لعاب و اسامی ساختگی برگرفته از برندهای ایزو معتبر که ظاهرا معتبر هستند و اما تقلبی اند و تشخیص قلابی بودنشان سخت هست پس شرکتهای متقاضی ISO لزوما بهترست و بایستی با آگاهی کامل جهت اخذ ISO اقدام کنند.

گروه کارگزاری امکان ثبت به عنوان اولین و معتبرترین مراکز مشاوره و ثبت صدور ISO تمامی اطلاعات لازمه درباره مدرک ISO را به صورت رایگان توسط مشاورین با تجربه ارائه می کند. تمامی خدمات مشاوره مرکز سیستم کاران رایگان بوده و صفر تا صد اخذ گواهی ISO متناسب نیاز شما و زمان و هزینه ی شما متقاضی محترم را بر عهده می گیرد و شما را متناسب نیاز و وقتتان به گواهی ISO درخواستی از مرجع درخواستی تان خواهد رساند.

Instagram.Icons LearnParsi 1صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید