درخواستهای پر بازدید
- ایزو چیست؟
- ISO 22000
- ISO 27001
- ISO 29001
- ISO 21500
- ISO 45001
- ISO 20000
- ISO 9001
- ISO 10004
- ISO 14001
- ISO 10002
- ISO 31000
- ISO 10001
- ISO 17025
- IMS
- ISO 29990
- ISO 15189
- سایت ایزو
- ISO 10015
- اخذ ایزو فوری
- رتبه انفورماتیک
- ISO13485
- ISO 3632
- ISO 10668
- رتبه پیمانکاری
- ISO 10003
- ISO 17021
- گواهینامه ایزو ارزان
- ISO 10006
- ISO 26000
مقاله مطلب ایزو ISO و CE و HSE
- توضیحات
- تاریخ ایجاد در 08 آبان 1400
- بازدید: 752
گواهی ایزو برای فست فود
اقدامات لازم و ضروری در زمینه ایجاد بهداشت و سلامت در موادغذایی برای سازمانها و موسساتی مانند هتلها، رستورانها و فست فودی ها مطابق شدن با استانداردهای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی میباشد. استانداردهای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی باید به گونه ای طراحی و مستندسازی شوند تا سراسر زنجیره پردازش مواد غذایی را در بر بگیرند. استانداردهای مربوط به سیستم های ایمنی و کیفیت مواد غذایی مواردی همچون شیوههای جابجایی مواد غذایی، اقدامات بهداشتی کارکنان و امکانات بهداشت کنترل آفتها و مسمومیتهای غذایی و پیشگیری از خطرات فیزیکی و شیمیایی را در بر میگیرند. مشاغل مربوط به زنجیره تامین مواد غذایی شامل سازمانها و مراکزی همچون هتل ها و مسافرخانه ها و رستوران ها از جمله فست فودهای زنجیره ای آشپزخانههای طبخ غذا و فروشگاههای مواد غذایی و غذاهای دریایی و فروشگاههای غذای ارگانیک و غذای منجمد و همچنین تامین کنندگانی که مواد تشکیل دهنده غذا را تولید می کنند، میشود. متقاضیان اخذ انواع استانداردهای ایزو مرتبط با سیستم مدیریت کیفیت و ایمنی در مواد غذایی میتوانند بارعایت استانداردهای لازم تعهد خود را نسبت به تولید و ارائه غذای ایمن نشان دهند و با کسب اعتماد مصرف کننده جایگاه ویژه ای را در سطح جامعه و در میان رقبا به دست آورند.
ISO چیست؟
جهت اطلاع رسانی، خدمت برخی از متقاضیان محترم و مدیران و مسئولان محترم سازمانها و مشاغل مربوط به زنجیره تامین مواد غذایی که شاید اطلاعات کافی در مورد ایزو و استانداردهای مربوطه نداشته باشند، لازم است در مورد ISO اطلاعاتی ارائه گردد. سازمان ISO مخفف عبارت International Organisation for Standardiztion میباشد. وظیفه سازمان ایزو تهیه و تدوین انواع استانداردهای مربوط به تمامی مشاغل و حرفهها در جهان میباشد. در واقع سازمان ایزو کلیه استانداردهای متفرق در دنیا را بصورت یکدست و همسو تهیه و تنظیم مینماید و برای حفظ و صیانت از سلامت نیروی انسانی و همچنین جهت حمایت از حقوق افراد جامعه کلیه استانداردهای ایزو را در قالب گواهینامههای عمومی و تخصصی تدوین و منتشر نموده است.
انواع گواهینامههای ایزو مربوط به حوزه صنایع غذایی ( فست فودها )
گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت مهمترین و پرکاربردترین نوع گواهینامه ایزو از دسته گواهینامههای عمومی در حوزه مدیریتی میباشد. قوانین و دستورالعملهای این استاندارد به گونهای تنظیم شده است که باعث شفاف سازی و مشخص نمودن فرآیندهای اجرایی در سازمان میشود و با جلوگیری از انجام کارهای تکراری و بهبود مستمر و بهرهوری بیشتر باعث میشود انتظارات مشتری بهتر برآورده شود و در نتیجه جلب اعتماد و رضایت مشتریان افزایش پیدا میکند. مشاغل مربوط به حوزه زنجیره تأمین مواد غذایی از جمله فست فودها میتوانند ایزو ۹۰۰۱ را بعنوان اولین گواهی و استاندارد مجموعه خود برای ارتقا سطح کیفیت محصولات و خدماتشان دریافت نمایند.
گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت زیست محیطی و گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۲ تحت عنوان سیستم مدیریت کیفیت – رسیدگی به شکایات مشتریان از دیگر گواهینامههای عمومی و پرکاربرد میباشند که سازمانها و مجموعههای فعال در حوزه مواد غذایی از جمله رستورانها و فست فودی ها میتوانند با توجه به اهداف و متناسب با نیازشان این نوع گواهینامهها را اخذ نمایند.
گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی از جمله مهمترین گواهینامههای تخصصی در حوزه مدیریتی منتشر شده از سوی سازمان استاندارد جهانی مختص مشاغل مربوط به حوزه مواد غذایی میباشد. گواهینامه ISO 22000 با نام بینالمللی Food Safety Manegment systems برای تضمین سیستماتیک ایمنی مواد غذایی در هر حلقه از زنجیره تأمین مواد غذایی طراحی شده است. نسخه جدید و ویرایش شده ایزو ۲۲۰۰۰ در سال ۲۰۱۸ میلادی تهیه و تدوین و منتشر گردید. استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در مواد غذایی برای تمام سازمانها با هر اندازه و هر حرفه ای از زنجیره تأمین مواد غذایی قابل اجرا و پیاده سازی میباشد. مراکز ارائه دهنده مواد غذایی از جمله رستورانها و فست فودها میتوانند برای تضمین ایمنی مواد غذایی و جلب رضایت مشتریان ایزو ۲۲۰۰۰ را همراه با ایزو ۹۰۰۱ دریافت نمایند.
گواهینامه HACCP تحت عنوان استاندارد اصول تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی یکی دیگر از استانداردهای مربوط به صنایع غذایی میباشد که بعنوان پایه و مبنای ایزو ۲۲۰۰۰ قرار گرفته است. گواهینامه GMP هم تخت عنوان عملکرد خوب تولید نیز از جمله عناصر ادغام شده در استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ به همراه استاندارد HACCP میباشد. در نتیجه میتوان گفت گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی یک سیستم جامع و کامل میباشد.
مرکز امکان ثبت مقالات و مطالب متعدد دیگری را در مورد نحوه گرفتن انواع گواهینامه ایزو برای مشاغل مختلف و متعدد منتشر نموده است