چاپ
برچسب ها ایزو   ISO   استاندارد ایزو   گواهینامه   ایزو 22000   ISO 22000  
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

گواهینامه ایزو برای صنایع غذایی

گواهینامه ایزو برای صنایع غذایی

یک زنجیره غذایی قوی و به خوبی مدیریت شده برای سلامتی و رفاه همه مصرف کنندگان ضروری است و برای ثبات اجتماعی و اقتصادی اساسی است. این امر ایمنی مواد غذایی را به موضوعی مهم تبدیل می کند که باید به طور موثر در سراسر زنجیره غذایی از مزرعه تا چنگال مدیریت شود

پیامدهای بیماریهای ناشی از غذا نه تنها برای مصرف کنندگان و خدمات بهداشتی بلکه برای خرده فروشان و سایر سازمانهای زنجیره تامین از نظر هزینه (از طریق پیگرد قانونی ، فراخوان محصول یا هزینه فرصت) و شهرت (از طریق تبلیغات منفی) فاجعه بار خواهد بود

علاوه بر ایمنی غذا ، زنجیره غذایی جهانی تأثیر قابل توجهی بر محیط زیست ، سلامت و ایمنی کارکنان و همچنین الزامات عملیاتی منحصر به فرد خود دارد. امکان ثبت دارای تخصص قابل توجهی در ارائه خدمات حمایتی به بخش مواد غذایی است و به طور ایده آل برای کمک به سازمانها جهت دستیابی به بهترین عملکرد از طریق خدمات زیر قرار دارد.

 

ابتکار جهانی ایمنی مواد غذایی ( GFSI )

GFSI همکاری بین خرده فروشان ، تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمات در زنجیره تامین است و توسط انجمن کالاهای مصرفی هماهنگ شده است. GFSI با مقایسه استانداردها در برابر یکدیگر بر اساس مجموعه ای از معیارها ، قصد دارد از تکرار خرده فروشان که درخواست حسابرسی جداگانه و در عین حال تقریباً یکسان دارند ، بکاهد

به دنبال تعدادی از مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی ، بدون شک در مورد نیاز به صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی برای افزایش ایمنی غذا ، اطمینان از حمایت مصرف کننده و تقویت اعتماد مصرف کننده وجود دارد. با این حال ، تعدد استانداردهای موجود ، اغلب این فرایند را برای بسیاری از تامین کنندگان مواد غذایی دور از دسترس می کند.GFSI  الزامات مربوط به طرح های ایمنی مواد غذایی را از طریق یک فرآیند محک به منظور بهبود بهره وری هزینه در سراسر زنجیره تامین مواد غذایی تعیین می کند.

این برای بسیاری از شرکتها این است که یک ممیزی ایمنی مواد غذایی توسط بسیاری از خرده فروشان مختلف تشخیص داده می شود

ISO 22000 

ISO 22000  استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی شناخته شده بین المللی است که برای هر سازمانی که مستقیم یا غیر مستقیم در زنجیره غذایی دخیل است اعمال می شود. این شامل تولیدکنندگان اولیه مانند مزارع و شیلات ، پردازشگران و تولیدکنندگان غذاهای بسته بندی شده یا کنسرو شده و رستوران ها ، هتل ها ، غذاخوری ها و سایر مشاغل است که در آنها غذا تهیه می شود. ایزو 22000 می تواند به نفع شرکتهایی باشد که مواد غذایی را حمل می کنند ، مواد افزودنی یا بسته بندی را عرضه می کنند یا هرگونه خدمات دیگری را در رابطه با تولید غذا انجام می دهند. ISO 22000 در سیستم مورد نیاز FSSC 22000 گنجانده شده است

 

FSSC 22000 

FSSC 22000 با تمرکز بر تولید اولیه محصولات حیوانی ، تولید مواد غذایی مربوط به محصولات حیوانی و گیاهی فاسدشدنی ، محصولات غذایی و آشامیدنی با ماندگاری طولانی در دمای محیط ، تولید محدود مواد شیمیایی (زیستی) ، توسط GFSI معیار قرار گرفته و شناخته شده است. و همچنین تولید غذا و خوراک دام و همچنین بسته بندی مواد غذایی و مواد بسته بندی.

خدمات پذیرایی ، خرده فروشی/عمده فروشی و حمل و نقل و ذخیره سازی نیز در حال حاضر تحت گواهینامه FSSC v4.1 قرار گرفته اند که هریک به همراه مشخصات فنی مربوطه مورد بررسی قرار می گیرند.

برای ثبت نام ، باید یک فرم درخواست را که در هر صفحه استاندارد موجود است تکمیل کرده و آن را برای ما ارسال کنید تا بتوانیم نیازهای شما را تجزیه و تحلیل کنیم و برنامه ای که با توجه به نیاز سازمان شما اعمال می شود

فرایند ثبت نام برای هر دو برنامه یکسان است ، اما برنامه FSSC 22000 از یک چک لیست پیش نیاز برای بررسی عمیق تر در کنترل ها ، سوابق و روش ها استفاده می کند ، که منجر به افزایش اندکی در زمان حسابرسی و گزارش می شود (صفحه استاندارد FSSC 22000 را با دقت بخوانید برای جزئیات بیشتر). اما فرایند اصلی حسابرسی همان فرایند دو مرحله ای است:

مرحله اول - ممیزی مرحله یک

گاهی اوقات به عنوان بازبینی اسناد نامیده می شود ، اما از نظر ایمنی مواد غذایی شامل یک بازبینی عمیق از سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی از جمله: FSMS ، برنامه های HACCP ، GMP ، الزامات پیش نیاز ، الزامات پیش نیاز عملیاتی ، برنامه های فراخوانی و فعالیت تیم ایمنی مواد غذایی. همچنین بسته به مقررات محلی و بین المللی ، از شما خواسته می شود تا جزئیات را برای بازبینی و درج در گزارش ممیزی به ممیز ارائه دهید.

این امر غیر معمول نیست که بازدید مرحله اول بسته به پیچیدگی محصولات و برنامه ها چند روز طول بکشد زیرا به تفکیک زمان ممیزی به عنوان یک نهاد واحد و نه تقسیم مستقیم زمان بین فعالیت های مرحله یک و دو نگاه می شود.

در نتیجه مرحله اول ، ممکن است ممیز شما توصیه کند. مرحله دوم را بدون هیچ گونه اقدام دیگری انجام دهید ، با احتیاط و پس از انجام اقدامات اصلاحی ، یا پس از پرداختن به لیست جامع مسائل شناسایی شده در طول ممیزی ، مرحله یک را تکرار کنید.

مرحله دوم - مرحله دوم ممیزی

این ممیزی که گاهی اوقات ارزیابی نامیده می شود ، شامل آزمایش سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی شما در دنیای واقعی است. حسابرسان مستقیماً با تیم شما همکاری خواهند کرد تا مطمئن شوند که بهترین شیوه ها در هر مرحله از زنجیره تولید دنبال می شود. شما می توانید به جز برای آموزش و آمادگی کارکنان ، روشهای HACCP و موارد دیگر مورد بررسی قرار بگیرید.

با پوشش کلیه فرایندها ، الگوهای تغییر و کارکنان ، امکانات شما در داخل و خارج از نظر رعایت استاندارد ایمنی غذا/الزامات FSSC 22000 بررسی می شود. حسابرس شما یک گزارش جامع در مورد عملکرد خوب ، خطرات ، عدم انطباق و ارائه مشاهدات ارزشمند در مورد فرصت های بهبود ارائه می دهد. در نتیجه ارزیابی موفقیت آمیز ، حسابرس شما ممکن است ثبت نام را با یا بدون ارائه اقدامات اصلاحی وابسته به یافته ها ، توصیه کند.

ممیزی اولیه به ما امکان می دهد تا اثر بخشی محدوده تعریف شده توسط برنامه شما را با توجه به فعالیتی که انجام می دهید ، بررسی کنیم.

اگر شما یک مشتری ثبت شده در FSSC هستید و تیم حسابرس ما متوجه شده است که شرکت شما الزامات صدور گواهینامه را برای همه قسمت های حوزه صدور گواهینامه برآورده نمی کند ، این محدوده کاهش می یابد تا قسمتهایی که به طور مداوم یا جدی آنها را برآورده نکرده است حذف شوند. ظرف 3 روز پس از آخرین روز ممیزی یا هرگونه مداخله دیگر به صورت کتبی به شما اطلاع داده می شود و سپس تصمیم تأیید می شود.

سپس به شما آموزش داده می شود که از طریق اشکال مختلف ارتباطات مانند تبلیغات و/یا برچسب گذاری محصول در صورت لزوم ، مشتریان خود را مطابق آن اطلاع دهید.

اگر برای تمدید دامنه درخواست می کنید ، این مورد به طور مستقل بر اساس خطر تجزیه و تحلیل می شود و بررسی ممکن است در طول یک بازدید نظارتی انجام شود.

Instagram.Icons LearnParsi 1صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید