چاپ
برچسب ها ایزو   ISO   استاندارد ایزو   گواهینامه   گواهی   سازمان ایزو   سازمان ISO  
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معرفی سازمان استاندارد ایزو ISO

سازمان بین المللی استاندارد (ایزو)

سازمان استاندارد ISO در یکی از قطب های اقتصادی کشور سوئیس یعنی شهر ژنو قرار دارد. سازمان بین المللی استاندارد در سال 1947 با تعداد 25 عضو پایه گذاری شد. هدف از ایجاد سازمان بین المللی استاندارد ایزو همسو و یکپارچه کردن استانداردها در سراسر دنیا با پیاده سازی یک سری رویه ها در اقصی نقاط جهان است.

به تدریج به تعداد اعضای سازمان بین المللی استاندارد اضافه شد به حدی که در حال حاضر این سازمان بین المللی دارای حدوداً 164 عضو است. باید اشاره کرد که کشورمان ایران یکی از اعضای اصلی و تصمیم گیرنده در تدوین استانداردهای بین المللی است.

دلایل اصلی استقبال کشورها از سازمان استاندارد ایزو عبارت اند از:

حدود 170 هزار استاندارد طبق آمارهای منتشر شده توسط سازمان ایزو صادر گردیده است که در بخش های مختلف و در سطح بین الملل مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته اند.

 

تشکیلات سازمان ISO

سازمان ایزو به صورت مجموعه ای از کمیته های مختلف با وظایف جداگانه تشکیل شده است، وظیفه هر کمیته بررسی و تدوین استانداردهای مرتبط با فعالیت آن کمیته می باشد. به طور مثال از کمیته هایی مثل محیط زیست، کیفیت و غیره می توان نام برد. هر یک از اعضای سازمان ایزو الزاماً نماینده ملی کشور خود نیستند به همین دلیل به عنوان یک موسسه غیردولتی شناخته می شود. استاندارد ISO نقش قابل ملاحظه ای فی ما بین بخش های خصوصی و عمومی ایفا می کند، از این منظر که به دلیل آن که اعضای اصلی آن در دولت یا موسسات دولتی دارای پست هستند و یا نماینده دولت می باشند. همچنین اعضا با نقش خصوصی سهم پر رنگی در ارتباطات صنعتی دارند که نتیجه به صورت تعامل دولت ها بروز می نماید.

 

سایت سازمان بین المللی استاندارد

سایت سازمان بین المللی استاندارد ایزو با آدرس WWW.ISO.ORG در موتورهای جستجو در دسترسمی باشد. از نشریات سازمان استاندارد ایزو می توان به نشریه ایزو فوکوس (ISO Focus) و ایزو منیجمنت سیستم (ISO MANAGEMENT SYSTEM  ) اشاره نمود.

 

پرکاربردترین استانداردهای سازمان بین المللی استاندارد

از اصلی ترین و پر کاربرد ترین استاندارد های مورد تایید سازمان بین المللی استاندارد می توان به

1-    گواهینامه ISO9001 مدیریت کیفیت

گواهینامه ISO 9001 یکی از اصلی ترین و پایه ای ترین استاندارد هایی است که شرکتها و سازمان های متقاضی استاندارد باید در فکر دریافت آن باشند. شرکتها از این گواهینامه برای بهبود بخشی به کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده شان بهره می برند. از این رو باید شرکت ها در دریافت این گواهینامه حساسیت بیشتری به خرج دهند و از مراجع معتبر زیر نظر سازمان بین المللی استاندارد، اقدام به دریافت این گواهینامه نمایند.

2-  گواهینامه 14001ISO مدیریت زیست محیطی

گواهینامه ISO14001 عضوی از سری گواهینامه های 14000 است که مانند دیگر اعضای خانواده خود متشکل از مجموعه ای قوانین و مقررات جهانی کاملاً معتبر می باشد. شرکتها به کمک اجرای این دستورالعمل ها، قوانین و مقررات بین المللی تاثیرات زیان بار خود برای محیط زیست را اصلاح می کنند و به کمترین میزان ممکن کاهش می دهند.

3- گواهینامه ISO10002 رضایت مشتری

تمامی بنگاه های اقتصادی به این امر اشراف کامل دارند که بدست آوردن مشتری وفادار بسیار مشکل و از دست دادن آن بیار آسان است. از این رو می کوشند تا رضایت مشتری را در هر زمانی به صورت کامل جلب کنند. یکی از راهکارهایی که شرکت ها برای جلب رضایت مشتری های ناراضی خود بکار می بندند پاسخگویی صحیح به نیاز این نمونه مشتریان است. خانواده ایزوی 10000 بخصوص ایزو 10002 اصول اصلی و کلی برای ارتباط و رضایت مشتری ارائه می کنند.

4-  گواهینامه ISO45001 مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

گواهینامه ایزو45001 همان گواهینامه ایمنی بهداشت شغلی است که متشکل از مجموعه ای از قوانین و مقررات در زمینه ی خطرات شغلی می باشد؛ شرکتها با اجرای این قوانین و چهارچوب ها می توانند مخاطرات ایمنی محیط کارشان را شناسایی کنند و آنها را کاهش دهند.

5-  سیستم مدیریت یکپارچه IMS

بنگاه های اقتصادی ای که موفق به دریافت هر سه گواهینامه رضایت مشتری، مدیریت زیست محیطی و مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی شده اند، در اصطلاح می گویند این بنگاه اقتصادی IMS یا سیستم مدیریت یکپارچه دریافت نموده است.

 

Instagram.Icons LearnParsi 1صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید