ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

WHAT IS ISO CERTIFICATION

ISO چیست؟

امروزه همه صاحبان شرکت ها و یا مدیران ارشد بخش های مدیریتی و افراد مشتاق به این مسائل، حتما نام ISO به گوششان خورده است. ولی اکثرشان اطلاعات دقیقی از ایزو ندارند.

 

ایزو چیست؟

ISO که مخفف عبارت The International Organization for Standardization است؛ همان سازمان بین المللی استاندارد است. هدف این سازمان، همانطور که از اسمش پیداست، بررسی و ایجاد یک سری استاندارد های جهانی است؛ در واقع این سازمان با هماهنگ سازی استاندارد ها و آسان سازی و همسو کردن همه فرآیند های تولید و مصرف، با توجه به تمامی قوانین حاکم بر کشور ها، در تلاش است که از تولید کنندگان و مصرف کنندگان حمایت کند. اما این سازمان در کجا واقع شده؟ و چه کسانی باید این استاندارد ها را رعایت کنند؟

سازمان بین المللی استاندارد، واقع در کشور سوئیس است. این سازمان، با 164 کشور همکاری می کند. این کشور ها یا عضو اصلی هستند، یا در گروه اعضای فرعی و جانبی قرار دارند. کشور ما ایران در این راستا، یکی از اعضای اصلی این سازمان بوده و همکاری کاملی با این سازمان نیز دارد.

استاندارد هایی که در این سازمان تصویب می شود در واقع نظر همین عضو هاست چرا که کشور هایی که در این سازمان عضویت دارند، حق رای دارند. به طور کلی، تا به امروز، تمامی استاندارد های تایید شده در این سازمان، مورد تایید تمامی اعضا بوده است. پس کشورهای عضو، باید برای حفظ رعایت ISO در کشورشان کوشا باشند.

حال که متوجه شدیم ایزو چیست و با اعضایش آشنایی محدودی پیدا کردیم، با سوال جدیدی روبرو می شویم و آن هم این است که چرا این گواهینامه اهمیت دارد؟

همانطور که گفته شد ISO سازمانی است که استاندارد ها را تعیین می کند. این استاندارد ها، استاندارد های تجاری و صنعتی هستند که در زمینه پیشرفت کشور بسیار مفید هستند و رعایت آنها خالی از لطف نیست. اما این اهمیت وقتی اوج می گیرد، که اثبات رعایت استاندارد ها ملاک باشد. در همین راستا، شرکت ها در تلاشند تا گواهینامه ای را بگیرند که بتوانند با کمک آن از رقبای خود پیشی بگیرند.

گواهینامه ایزو چیست؟ و چرا اهمیت دارد؟

گواهینامه ایزو ، گواهی می دهد که یک شرکت، در راستای رعایت استاندارد ها محصولاتش را تولید می کند که این امر موجب اعتماد و دلگرمی به مشتریان است و در واقع این شرکت نشان داده است که تمامی استاندارد ها و تعهدات خود را به مشتری و جامعه اثبات کرده است و محصولاتش از لحاظ کیفیت نسبت به دیگر شرکت ها ارجحیت دارند. لذا شرکت ها در تلاشند که با گذراندن مراحل اخذ گواهینامه ای بین المللی، بتوانند استاندارد خود را دریافت کنند.

رعایت این استاندارد ها علاوه بر ایجاد رضایت در مصرف کنندگان، باعث ایجاد رضایت و سودبخشی برای تولید کنندگان نیز هست چرا که مصرف کنندگان با دیدن انواع استانداردهایی که شرکت ها در جهت زمینه فعالیت خود دارند، متوجه کیفیت بهتر خدمات و محصولات شرکت می شوند.

همانطور که گفته شد استاندارد ها انواع مختلفی دارند و شرکت ها باید با توجه به زمینه فعالیت خود و همچنین نیاز های مصرف کنندگانشان این گواهینامه ها را بگیرند.( در این راستا مشاوران سازمان های استاندارد بین المللی نیز میتوانند راهنمایی کنند.) پس از بررسی های شرکت و تعیین هدف از گرفتن گواهینامه، شرکت باید بند های نوشته شده در گواهینامه را رعایت کرده و وارد مراحل اخذ گواهینامه گردد.

گواهی های بسیار زیاد و متفاوتی وجود دارد که متناسب نوع فعالیتهای سازمانهای مختلف، متنوع هستند و تعدادشان بسیار زیاد هست که به طور کلی یا عمومی هستند که مختص تمامی شرکتهاست و یا تخصصی که قسمت عمده ای از گواهی نامه های ایزو را در برمی گیرد. برای مثال:

که هر کدام از این گواهینامه ها با کدی مخصوص جدا می شود. برای مثال مثلا ISO9001 به موضوع مدیریت کیفیت در یک شرکت اشاره دارد؛ یا مثلا ISO 14001 نشانگر توجه سازمان به محیط زیست و حفظ آن جهت نسلهای آینده هست و ... به همین جهت است که گفته می شود شرکت ها باید گواهینامه را بر اساس زمینه فعالیتشان بگیرند. برای مثال شرکت ساختمان سازی نیازی به گرفتن ISO صنایع غذایی ندارد!

حال میدانیم ISO چیست؟ ISO سازمانی است که استاندارد ها را پایه گذاری می کند و شرکت ها با توجه به زمینه فعالیتشان، در تلاش برای گرفتن این گواهینامه ها هستند؛ چرا که گواهینامه ها، به شدت به اعتبارات یک شرکت می افزاید و مصرف کننده ای را که به دنبال کیفیت بهتر است ترغیب می کند که شرکت دارای این گواهینامه را برگزیند.

Instagram.Icons LearnParsi 1صفحه  ما را در اینستاگرام دنبال کنید

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید

گواهینامه های مهم

نحوه ی اخذ گواهینامه گواهی نامه ایزو ISO و HSE و CE و IMS و رتبه گرید انفورماتیک IT پیمانکاری

media/k2/items/src/873514e130e46a244b5aae0b135db01f.jpg
  نحوه اخذ گواهینامه ایزو نحوه اخذ
media/k2/items/src/ea82697ed9755e975f3c7d735db2070c.jpg
نحوه اخذ گواهینامه HSE نحوه اخذ و دریافت گواهی
media/k2/items/src/05a977f75c8bd421cf67e35678973f79.jpg
نحوه اخذ گواهینامه CE اتحادیه اروپا نحوه اخذ
media/k2/items/src/71ab1197965a26d2e4379f8b23c36ebb.jpg
نحوه اخذ گرید و رتبه پیمانکاری و انفورماتیک نحوه
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Black Blue Brow Green Cyan

Body

Background Color
Text Color
Layout Style
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family