ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

گواهینامه HACCP

گواهینامه HACCP

گواهینامه HAZARD ANALYSIS CRITICAL CONTROL POINT مخفف آن HACCP تجزیه و تحلیل کنترل نقاط بحرانی و تجزیه و تحلیل می باشد. این استاندارد آمریکایی بوده جهت صنایع غذایی در کشورهای آمریکا و ژاپن و اروپا استفاده میشد شروع آن در سال 1993 میباشد. کار استاندارد HACCP جهت فرآیند تولید مواد غذایی که قسمتی از آن آلودگی همراه است شناسایی کرده آن قسمت از فرآیند آلودگی ها ایمن کند. این استاندارد سیستمی نظامند است که به کسب و کار زنجیره ایی در مواد غذایی کمک می کند. البته امروزه ایزو 22000 جایگزین گواهی HACCP گردیده است و ضعفهای آن را پوشانده است

HACCP استانداردی است که به تعهد و مشارکت نیروی کار نیازمند می باشد. اما وقتی مدیریت سازما به اجرای کامل پیاده سازی اعتقاد نداشته باشد این استاندارد نمی توانند تاثیر چندانی داشته باشد. برای اجرای طرح HACCP رویکرد چند جانبه نیازمند است این رویکرد باید در موارد مقتضی مثل متخصصین در پزشکی ، دامپزشکی ، تولید میکرو بیولوژی ، پزشکی ، بهداشت عمومی ، تکنولوژی مواد غذایی ، بهداشت محیط ، شیمی و مهندسی منطبق با صنعت مورد مطالعه خاص خود باشد.

این استاندارد بدنبال پیشگیری از وقوع خطر میباشد. موضوع استاندارد HACCP برای بسیاری از هزینه های اضافی در سیستم تولید همچنین رفع آلودگی ویا حذف محصول تولیدی می باشد جلوگیری می کند و جهت پیشگیری ، جلوگیری ، کنترل آلودگی مواد غذایی و جلوگیری از انتشار این آلودگی می باشد. استاندارد HACCP تعریف خطر عنوان کرده و خصوصیت بیولوژیکی ، شیمیایی و فیزیکی ممکن است برای سلامت مصرف کننده مضر باشد. بسیاری از مشکلات و بیماری های مردم جامعه از استفاده از غذاهای آلوده یا اثرات این آلودگی در بدنشان بود قبل ایجاد این استاندارد می باشد.

بسیاری از بیماریهای مردم در جامعه ناشی از استفاده از غذاهای آلوده بوده و غذاهای آلودگی و یا اثرات آلودگی در بدنشان می باشد این آلودگی ها سبب مشکلات زیادی برای جامعه می شود اجرای استاندارد HACCP از همه مهمتر بوده و اجرای آن جهت بسیاری از سازمانهایی که به نوعی با غذا سر و کار دارند اجباری گردد.

راهنمایی درباره استفاده از استاندارد HACCP

اگر می خواهیم از HACCP استفاده کنیم اول باید در هر بخش از زنجیره مواد غذایی باید آن بخش از برنامه پیش نیاز مثل شرایط خوب بهداشتی و قوانین و مقررات ایمنی مواد غذایی برقرار نماید.
برنامه پیش نیاز HACCP حوزه آموزش بوده حتما بخوبی استقرار یابد و کاملا عملی تصدیق شده باشد بکارگیری اجرای موفق سیستم HACCP را تسهیل میکند.
هر فعالیت تجاری مواد غذایی و آگاهی مدیریت برای اجرای موثر سیستم HACCP ضروری می باشد. اثربخشی آن به کارکنان و مدیریت و دانش مهارت های مناسب HACCP بستگسی دارد.
منظور از سیستم HACCP تمرکز بر کنترل روی نقاط بحرانی است اگر خطر باید کنترل شود ، شناسایی شود نقاط کنترل بحرانی مشخص نشود باید طراحی مجدد عملیات مورد توجه قرار گیرد.
برای هر عملیات ویژه HACCP بصورت جداگانه بکار گرفته شود نقاط بحرانی شناسایی شده در آیین کارهای بهداشتی ممکن است موارد شناسایی شده برای کاربرد ویژه نباشد از نظر ماهیت متفاوت باشد.
توزیع و مصرف مواد غذایی همچنین فرایندهای مرتبط مواد غذایی و فرایند اولیه تولید و حمل و نقل ، توزیع توسط استاندارد HACCP در برمی گیرد. یک تیم اجرایی تشکیل شده جهت آغاز پیاده سازی سیستم HACCP به 7 اصل پرداخته تیم اجرایی متخصصین حوزه های مختلف غذایی می باشد.

اصول استاندارد HACCP

7 اصل اساسی شامل موارد زیر می باشد:

تجزیه و تجلیل خطر از اولین اصول استاندارد HACCP می باشد. تیم اجرایی مشخص شده نمودار OPC و FPC با بررسی تک تک فرایندهای موجود جهت کنترل آنها اقدام کند.
جهت سلامت محصول شناسایی نقاط کنترل بحرانی مهم بوده نوع محصول و فرآیندهای تولیدی این نقاط متغیر می باشد.
محدوده بحرانی برای نقاط بحرانی باید تعیین شود این محدوده ها باید کمی و قابل اندازه گیری است.
زمان بازرسی ها و کنترل باید مشخص باشد. سیستم نظارتی و کنترلی هم تعیین شود و باید سیستم ها از قبل مشخص شده باشد. دستورالعمل های بازرسی هر نقطعه بحرانی توسط تیم اجرایی تهیه و تدوین شود.
اقدامات اصلاحی تعریف شده برای کنترل درآوردن قسمت خارج شده فرآیند می باشد که از محدوده خارج شده است.
سیستمی برای تایید HACCP در سازمان تعریف کنید که این سیستم تایید و نظارت بوده است.
اثبات اجرای درست و اثربخش سیستم HACCP برای اینکه محصول ایمن و تحت کنترل بوده ضروری است همچنین اطلاعات انجام کار و اجرای سیستم HACCP باید مستند شود زیرا مستندات برای اجرای درست و اثربخش سیستم HACCP ضروری می باشد.
اهمیت سیستم HACCP در اجرای آن و تهیه و تدوین طرح HACCP بسیار مهم بوده هریک از مراحل 7 گانه بیان شده جهت اجرای دقیق سیستم اقدامات لازم اجرا گردد. برای سازمانها اجرای دقیق سیستم ودریافت گواهینامه با استاندارد HACCP اهمیت دارد.
وقتی استاندارد ISO2200 ایجاد شد HACCP بعنوان یکی از بندهای استاندارد ISO22000 قرار گرفت و دریافت گواهینامه HACCP دیگر انجام نشد. ولی همچنان گواهینامه HACCP بهنوان امتیاز محسوب می شود. تمامی شرکتها استاندارد 22000 گواهینامه HACCP نیز دریافت می کند.

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید

گواهینامه های مهم

نحوه ی اخذ گواهینامه گواهی نامه ایزو ISO و HSE و CE و IMS و رتبه گرید انفورماتیک IT پیمانکاری

media/k2/items/src/873514e130e46a244b5aae0b135db01f.jpg
  نحوه اخذ گواهینامه ایزو نحوه اخذ
media/k2/items/src/ea82697ed9755e975f3c7d735db2070c.jpg
نحوه اخذ گواهینامه HSE نحوه اخذ و دریافت گواهی
media/k2/items/src/05a977f75c8bd421cf67e35678973f79.jpg
نحوه اخذ گواهینامه CE اتحادیه اروپا نحوه اخذ
media/k2/items/src/71ab1197965a26d2e4379f8b23c36ebb.jpg
نحوه اخذ گرید و رتبه پیمانکاری و انفورماتیک نحوه
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Black Blue Brow Green Cyan

Body

Background Color
Text Color
Layout Style
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family